Talon ja emännän tarina

Itämäen talo

Kaisa-emäntä

Itämäen talon tarina sai alkunsa vuonna 1795, kun Kyösti ja Kaisa Itämäki rakensivat kotinsa Heikkinlänmäelle. Itämäen talo toimi perinteisenä maalaistalona peltoineen ja lehmineen. Itämäen talolle tuotiin posti ja täällä kylän väki ilmoittautui rippikouluun. Talo on pysynyt Itämäen suvun omistuksessa ja siinä on asuttu 1984 saakka.

Noin 20 vuotta sitten Itämäen talo sai uuden roolin, talo restauroitiin ja se alkoi toimittaa tilausravintolan virkaa. Itämäen vanhanaikaisen  tyylin mukaisesti täällä tarjoillaan noutopöydästä aitoa, suussa sulavaa kotiruokaa jopa 60 hengelle. Ruuan päälle saat nauttia maistuvat kahvit ja herkulliset jälkiruoat. Ja jos makean nälkä sattuu yllättämään muulloinkin, voi täältä tilata kotona herkuteltavaksi  talolla tehtyjä täytekakkuja.

Vierailijoiden käytettävissä on 2 tupaa, joihin mahtuu yhteensä 60 henkeä. Olipa järjestettävänä häät, rippijuhlat, muistotilaisuus tai yrityksesi tyky-päivä, Itämäen talossa tilaisuutesi saa arvokkaan ja juhlallisen ilmeen. 
Emännän tarina

Olen Kaisa Loppi, Itämäen talon emäntä, koulutukseltani hotelli- ja ravintolaesimies sekä kokki.

Muutin Seinäjoelle vuonna 2005, siihen saakka elämäni sijaitsi Helsingissä, jossa työskentelin ja opiskelin autuaan tietämättömänä siitä, että joskus elämä heittäisi Pohjanmaalle ja siellä yrittäjyyteen.

Hyppy uuteen elämään tehtiin koko perheen voimalla ja hetken ilmaa haisteltuani huomasin Pohjalaisen yrittäjyyden olevan tarttuvaa sorttia. Niinpä vuonna 2009 mahdollisuuden tultua kohdalleni, ryhdyin Itämäentalon ensimmäiseksi naispuoliseksi yrittäjäksi. 

Juhlien järjestämisen intohimo antaa iloa ja voimaa tehdä tätä työtä hymyssäsuin. Nautin saadessani olla ihmisten seurassa ja voidessani omalta osaltani vaikuttaa onnistuneiden juhlien järjestämisessä.

Ensi kerran taloon astuttuani olin kerralla myyty. Talon henki vei täysin mukanaan ja olen todennut että "kotona" on  hyvä tehdä töitä. Toivon, että talon ainutlaatuinen tunnelma välittyy myös vieraitteni mieliin.