Välkommen till Itämäen talo

Beställningsrestaurang ITÄMÄEN TALO
- känns som att komma hem-

Husets värdefulla österbottniska miljö är en stämningsfull omgivning för familjefester och olika företags- och föreningsevenemang.  Här kan man fira privat i lugn och ro. Huset kan reserveras året runt. Itämäen talo ligger tre km från Seinäjoki centrum mot Vasa. Itämäki har en fantastisk gårdsmiljö och en rymlig parkeringsplats. Vi erbjuder ett läckert buffétmatbord och kaffeservice. Man kan också beställa våra delikatesser hem.

Historia

Itämäen talos historia började 1795, då Kyösti och Kaisa Itämäki byggde sitt hem i Heikkilänmäki. Itämäki var en typisk lantgård med sina åkrar och kor. Grannarnas post delades ut till Itämäki och där anmälde sig byfolket  till skriftskolan.  Huset har ägts av släkten genom generationer och var bebott ända till 1984.  

20 år sedan fick Itämäen talo en ny roll. Huset renoverades och restaurangverksamheten börjades. Enligt gammaldags stil bjuder Itämäen talo på äkta, hemlagade, smakande maträtter från buffétbord ända till 60 matgäster. Efter maten för matgästerna njuta av kaffe och söta delikatesser. Om man blir sugen på något sött och vill njuta hemma, kan man beställa t.ex. husets tårtor hem till sig. Gästerna har två allrum till förfogande och där ryms sammanlagt 60 personer. På Itämäen talo kan man arrangera festfyllda bröllop, konfirmatonsfester, minnesstunder eller företagets friskvårdsdagar.   


Husets värdinna

Jag heter Kaisa Loppi, värdinnan på Itämäen talo. Min utbildning är hotell-och restaurangförman och kock. Jag flyttade till Seinäjoki år 2005 efter att ha levt hela mitt liv i Helsingfors. Jag arbetade och studerade i Helsingfors utan att ana, att mitt liv skulle kasta mig till Södra Österbotten och mitt i företagarlivet. Hela vår familj hoppade till detta nya liv och efter att ha känt på atmösfären ett tag märkte jag att det södra österbottniska företagandet smittades lätt. Så år 2009, när det blev möjligt, började jag min karriär som den första kvinnliga företagaren på Itämäen talo.

Jag älskar att arrangera fester och evenemang och detta ger mig glädje och styrka i mitt arbete. Då jag första gången steg in i huset var jag helt häpen och mållös. Husets anda var så unik. Jag har konstaterat att det är skönt att jobba "hemma".  Jag hoppas att husets unika atmosfär förmedlas också till gästerna. 

Kontakt:

Kaisa Loppi, 
tel 050 557 0440
kaisa.loppi(at)itamaentalo.net 
Itämäentie 3, 60420 Seinäjoki